Spremite se, Instagram Live Stories kreću zvanično širom planete

Blog-instagram-live-stories

Instagram je rešio da omogući svoju ponudu live videa, Instagram Live Stories, korisnicima širom sveta. Ova platforma, u vlasništvu Facebook kompanije, je najavila da će tokom sledeće nedelje proširiti ovu opciju na više zemalja.
Od make up tutorijala u realnom vremenu do live prenosa DJ setova, bilo je zanimljivo gledati kako zajednica deli nove strane iz svojih života.

Ova opcija će raditi kao i bilo gde drugde: Korisnici će moći da idu uživo prevlačenjem na desno iz svojih feed-ova i biranjem opcije live video.
Na ovaj način, Instagram će imati in house usluge da zadovolji sve potrebe deljenja foto i video sadržaja na društvenoj mreži.
Video snimci, koji će moći da traju do sat vremena, nestajaće onog momenta kada se završe, za razliku od snimaka uživo na Facebook, YouTube i Twitter mrežama, gde mogu da se sačuvaju za kasnije gledanje.

Prošlo je malo preko dva meseca od kako je Instagram prvi put objavio live video. U decembru prošle godine je ova opcija bila dostupna za 78 miliona korisnika širom SAD. Instagram je ovog meseca dodao nove opcije u Instagram Stories, uključujući i ubacivanje oglasa između priča korisnika, baš kao kod njihovog rivala Snapchat-a. (Live video i dalje nema opciju reklama.)
Od kako su u novembru 2016. objavili live prenos, postepeno su krenuli da pružaju ovu uslugu korisnicima u različitim delovima sveta. Međutim, tokom sledeće nedelje, Instagram korisnici širom planete će moći da uživaju u ovoj opciji.

Izvor: adweek.com