Vreme je da se oprostite od twitter-a kakvog ste poznavali

blog-novi-twitter

Već tokom naredne nedelje mogli bismo da se pozdravimo sa Twitter-om kakvog poznajemo, informacija je koju je objavio BuzzFeed.

Razlog za to je plan da Twitter sledeće nedelje predstavi algoritamski timeline. To znači da bi svi tvitovi na našem feed-u bili raspoređeni prema tome šta najviše želimo da vidimo, po proceni algoritma, nešto slično Facebook-u.
Ukoliko ste pratili rad ove kompanije, ovakva odluka ne bi trebalo da bude tako šokantna, jer je njihov CEO tokom čitave prošle godine najavljivao niz velikih promena kako bi svoj prozivod učinili lakšim i pristupačnijim što većem broju ljudi. U novembru, Twitter je ukinuo favourites dugme i zamenio ga like dugmetom, ubrzo je ukinuto i ograničenje broja karaktera za direktne prouke (DM), a uskoro bi se limit broja karaktera za same tvitove mogao povećati.
Twitter je algoritamski timeline već testirao na malom broju korisnika i čini se da je testiranje prošlo veoma dobro.
Za sada nije jasno da li će ovakav timeline biti obavezan, ali jasno je jedno — korisnici nisu ni malo srećni. Njihovu reakciju najbolje oslikava globalni trend topic #RIPTwitter. No dobro, ljudi uglavnom loše reaguju na velike promene, ali se na iste izuzetno brzo navikavaju i to je dobro. Sa jedne strane, Twitter kao mikro blog platforma polako nestaje, ali se prilagođava potrebama savremenog korisnika.
Nama ostaje da vidimo šta će se dešavati u danima koji su pred nama.