Sve novine na Instagramu

blog novine na instagramu

U poslednjih par meseci Instagram je uneo nekoliko novina, neke od njih su nas obradovale, druge su nas frustrirale. Ovo svakako nije kraj novinama na ovoj platformi – do kraja godina nas čeka još dosta toga, bar kada je u pitanju Instagram.

Kako biste uspeli da održite korak sa svim promenama na Instagramu, probaćemo da one najvažnije smestimo u ovaj blog.

1. Više mogućnosti za korisnike računara

Definitivno najveći problem Instagrama je upravo nemogućnost da se u potpunosti koristi sa bilo kog računara. Tokom ove godine videli smo dosta unapređenja na ovu temu, a od ovog meseca korisnici će biti u mogućnosti i da dobijaju Insta desktop notifikacije, koriste explore i search opciju, ali i da kreiraju nove naloge sa svojih računara.
Ovo svakako nije kraj razvoja Instagrama za korisnike računara.

2. Duži video zapis

Ograničenje dužine videa na 15 sekundi je sada povećano čak 4 puta, taćnije na 60 sekundi. Ovo će svima koji su skloni kreairanju video sadržaja dati mnogo više mogućnosti. Pored toga, od sada možete videti i broj pregleda koji je vaš video ostvario, a IOS korisnici su dobili i dodatne alatke za uređivanje video sadržaja.

3. Novine kod reklamiranja

Instagram trenutno ima preko 200 hiljada oglašivača što zahteva da im ponude više opcija pri reklamiranju. Kada neko klikne na vašu reklamu, umesto do sada već poznatnog „Go to the website“ stajaće URL kompanije i FB stranice. Ove novine su uveden sa ciljem da svaki oglašivač za svoj uloženi novac dobije što bolji povratak investicija.

4. Algoritam

Čelnici Instagrama najavili su da če uskoro pustiti u funkciju algoritam kako bi korisnicima omogućio što precizniju selekciju sadržaja čime će prosečan korisnik propustiti negde oko 70% sadržaja. Ova vest je izazvala veliku paniku, ali ovo je veoma logičan sled događaja, jer Instagram raste i prilagođava se potrebama prosečnog korisnika. Sa druge ovakva promena izaziva bes kod die-hard instagram korisnika, ali ne brinite svi oni koji često lajkuju i komentarišu vaše slike biće u mogućnosti da ih vide i kada algoritam bude pušten u funkciju.

Instagram nam je takođe omogućio switch account opciju, postao bezbedniji, a testirali su i nekoliko opcija koje nisu zaživele, pa su ubrzo uklonjene. Ostaje nam još da vidimo šta je sledeće čime će nas Instagram iznenaditi, a PIN consulting je uvek tu da vam olakša da te promene i preživite.