Kako da dođete do svog tajnog Facebook inbox-a

vizual-blog-facebook-tajni-inbox

Proteklih dana portale i blogove preplavila je vest o „tajnom“ inbox-u na Facebook-u. Iako pomalo dramatična, ova vest omogućila je korisnicima da oktriju desetine poruka koje su primili, a da to nisu ni znali.

U pitanju su poruke ljudi koji nisu na vašoj listi prijatelja na Facebook-u, te su automatski završile u podfolderu Filtered Requests, foldera  Message Requests.  Naime, radi se o opciji koju je ova društvena platforma uvela kako bi zaštitila svoje korisnike od spam-a i nebitnih poruka. To je razlog što ne dobijate notifikaciju kada vam ovakva poruka stigne.

Međutim, problem nastaje kada vam poruku pošalje prijatelj iz detinjstva ili dalji rođak sa kojim niste prijatelj na Facebook-u. Zato čim pre proverite ovaj folder, možda ćete se iznenaditi. 🙂

Sve što treba da uradite je da otvorite Facebook Messenger aplikaciju, uđete u podešavanja, korisnici, zahtevi za poruke, filtrirane poruke i kliknite na prikaži filtrirane zahteve.

Za slučaj da ovom folderu pristupate sa računara: uđite u poruke, zahtevi za poruke i kliknite na filtrirane zahteve.

Možda ovom prilikom ugledate spamove ili evenetualno neke neprijatne sadržaje, ali se nadamo da smo vam pomogli da dođete do vama važnih poruka koje je Facebook klasifikovao kao nebitne. Čelnici ove globalno najpopularnije društvene mreže nastaviće da unapređuju ovaj filter za poruke kako bi nas poštedeli nebitnih spamerskih poruka, ali naravno – bez kolateralne štete.