Facebook će nam pomagati da nađemo besplatan WiFi

facebook pomaže da nađemo besplatni wifi

Facebook se tokom protekle godine oprobao u mnogo različitih sfera, a kompanija ovakvu strategiju planira da nastavi sa ciljem da svojim klijentima pruži uslugu više. Od sada će nam Facebook pomagati i u pronalaženju Wi-Fi mreža u okruženju.
Tačnije, najbližih otvorenih Wi-Fi mreža.

Nova opcija i dalje nije dostupna širom sveta, što znači da je i dalje u fazi testiranja. Facebook u svakom trenutku testira veliki broj dodatnih servisa, ali ovaj je bio posebno upadljiv. Portal The Next Web pretpostavlja da bi ovakav dodatak omogućio korisnicima da lakše i češće koriste Facebook Live. Ukoliko vaša mobilna internet konekcija nije preterano jaka, ova opcija bi mogla da bude od velike pomoći, sem ukoliko razlog vašeg korišćenja Facebook Live-a nije usko povezan sa lokacijom na kojoj se nalazite.

Naravno, ova opcija mogla bi da nađe širu primenu mimo Facebook Live-a. Ukoliko u trenutku želite da postavite fotografiju ili video, lociranje najbliže javne wi-fi mreže svakako može da bude od koristi. Uz sve to, ovaj dodatak daje vam razlog više da otvorite Facebook aplikaciju i na njoj provedete više vremena, što i jeste krajni cilj čelnika ove platforme. Ukoliko uđete na aplikaciju sa idejom da pronađete najbližu besplatnu internet konekciju, teško ćete odoleti da bacite pogled i na News Feed, kao i nove notifikacije i poruke.

Iako je u test fazi, ovakva opcija uklonila bi potrebu za drugim aplikacijama koje su usko fokusirane na pronalaženje wi-fi konekcija u neposrednoj blizini, što automatski znači jednu aplikaciju manje na telefonu. Zanimljivo je i to da se test verzija ovog dodatka pojavila ubrzo nakon što je Facebook pozvao biznis stranice da sa korisnicima podele pristupne parametre za svoje Wi-Fi konekcije.

Pretpostavlja se da je još jedna od namera čelnika Facebook-a da kroz ovaj vid umrežavanja korisnika širom planete još preciznije dobiju informacije o njihovim aktivnostima. To bi im pomoglo pri unapređenju i proširenju usluga.

Opcija je za sada dostupna samo pojedinim korisnicima i to isključivo sa IOS uređaja i nalazi se u „hamburger“ meniju u donjem desnom uglu aplikacije. Ostaje nam da vidimo da li će ova opcija zaživeti i postati regularni deo platforme.  Još jedna informacija na koju ćemo morati da pričekamo vezana je za Android korisnike, odnosno omogućavanje ove opcije i za njihove operativne sisteme.