Digitalno prelistavanje 4

Nedelja za nama bila je više nego dinamična, obeležile su je novine koje neće znatno promeniti način na koji koristimo društvene mreže, ali će to iskustvo učiniti zabavnijim i lakšim. Krenućemo sa Twitter-om:

Tweet-ujte duže

Mogućnost koju smo najavili u prethodnom prelistavanju sada je realnost. Twitter više neće računati slike, linkove, @pominjanje kao karaktere, ostavljajući vam na raspolaganju 140 karaktera čistog teksta. Ova novina trebalo bi da postane dostupna u narednh par meseci. Ovo  je svakako do sada najveća promena u deciniji dugoj istoriji twitter-a, pa će biti interesantno da vidimo kako će uticati na tweet-ovanje kod onih koji ovu platformu koriste u poslovne i privatne svrhe.

Forsquare testira Marsbot-a

Forsquare priprema zanimljivu novost u svojoj ponudi, Marsbot-a. Bot-a koji će vam u skaldu sa vašom lokacijom predlagati zanimljiva mesta koja bi trebalo posetiti. Ono što je posebno zanimljivo je da će poruke delovati veoma spontano i provokativno. Za sada priliku da testiraju Marsbot-a imaju korisnici Iphone-a u Njujorku i San Francisku.foursquare-testira-marsbota

Snapchat dobija novi izgled

Tačnije, radi se o novom dizajnu Discover tab-a koji bi trebalo da bude objavljena 7. juna. Nova verzija bi trebalo da liči na layout Instagrama, a verovatno će okrugle ikonice biti zamenjene četvrtastim.  Pristup redizajniranoj verziji Discover sekcije za sada imaju samo kompanije koje su partneri Snapchat-a.

Twitter obustavio razvoj „Buy“ tastera

Čelnici Twitter-a rešili si da obustave razvoj tastera za online kupovinu kao i čitave ekstenzije za kupovinu na Twitter-u, jer žele da se posvete drugim vidovima reklamiranja. Oni su rešili da se fokusiraju na dinamične reklame koje su se već pokazale kao uspešne.

Instagram onemogućava API

Aplikacije čija se primena zasnivala na korišćenju Instagrama od 1. juna neće imati pristup ovoj platformi. Instagram želi da korisnici njihovoj platformi pristupaju direktno, a istovremeno planiraju da je prilagode biznis korisnicima, pa su se odlučili na ovakvu odluku. Mali je udeo korisnika koji su Instagramu pristupali preko drugih aplikacija, ali će ovakva odluka svakako uticati na kompanije koje su razvile ovakav tip aplikacija.

Facebook omogućio 24/7 Streaming

Od sada će korisnici Facebook-a imati mogućnost da bez prestanka stream-uju video sadržaja preko Facebook-a. Od klasičnog streaming-a razlikuje se po tome što nećete moći da vratite snimke unazad, ali će im zato pružiti pregršt mogućnosti dok kreairaju potpuno novu vrstu sadržaja. Ova platforma takođe je mogoućila getagovanje video sadržaja kako bi se pristup određenom video sadržaju omogućio sam ljudima koji su lokacijski relevantni za „emitera! Ili za teritoriju na kojoj imaju pravi da emituju vide sadržaj. Zanimljivu primenu novog Facebook stream-a našao je explorer.org , a zove se Shark Cam.

facebook live streaming explore org

Svet internet marketinga ne prestaje da nas iznenađuje i dok se konstantno susrećemo sa novinama, neke od mogućnosti na koje smo navilki polako nestaju. Više novosti u narednom prelistavanju.