Blog

Preporuke za pisanje teksta konkursa za posao – šta NE SMETE staviti kao uslov

U saradnji sa Povereništvom za zaštitu ravnopravnost, preporuke za pisanje teksta konkursa za posao portala InfoStud su proizvod jačanja  ravnopravnosti svih kandidata u procesu selekcije i namenjene su podizanju celog procesa zapošljavanja na viši nivo kao i izgradnji fer odnosa obe strane u procesu zapošljavanja, kako vas, tako i kandidata.

Pečat i zvanično odlazi u istoriju

Od 1. oktobra više niko neće moći da ga traži od privrednika. Ko je nostalgičan moći će da ga koristi, ali samo kao UKRAS izvor: Blic Online, autorka: Danijela Nišavić…

Verifikujte twitter nalog u par koraka

Promene pravila TWITTER-a za 2018

Twitter je nedavno najavio niz značajnih promena pravila i politike. Ove ispravke politike utiču na sve korisnike Tvittera i programera i biće primenjene od 23. marta 2018. godine. Evo šta…

Automatska overa kartica zdravstvenog osiguranja za preduzetnike i poljoprivrednike

Od 1. marta 2018. godine, automatska overa kartica zdravstvenog osiguranja (KZO) je omogućena i osiguranicima samostalnih delatnosti (preduzetnici), poljoprivrednicima, sveštenicima, verskim službenicima, inostranim penzionerima, odnosno onima koji primaju penziju ili…

Virtuelna realnost Šta brendovi trenutno rade blog

Virtuelna realnost: Šta brendovi trenutno rade

Virtuelna realnost, odnosno skraćeno – VR, uvek je zanimljiva vest u svetu social media marketinga. Mnogi će se složiti da ima potencijala da promeni i prodrma iskustvo društvenih mreža

Blog-instagram-live-stories

Spremite se, Instagram Live Stories kreću zvanično širom planete

Instagram je rešio da omogući svoju ponudu live videa, Instagram Live Stories, korisnicima širom sveta. Ova platforma, u vlasništvu Facebook kompanije, je najavila da će tokom sledeće nedelje proširiti ovu opciju na više zemalja.

genderless nipples bradavice bez roda

Bradavice bez roda – nalog koji ruši Instagram algoritme

Instagram je tokom svoje istorije cenzurisao fotografije bradavica, tvrdeći da takve fotografije prikazuju žensku nagost. Potpuno nov Instagram nalog @Genderless_Nipples je ovde da se pozabavi time u sklopu kampanje #FreeTheNipple.

tinder virtualna realnost za dvoje

Tinder – VIrtualna stvarnost za dvoje

Platforma Tinder je u konstantnoj potrazi za novim načinima da spoji ljude, pa su, inspirisani VR-om (Virtualnom realnošću), kreirali Tinder – VR, originalni VR set za dvoje.

TRUMP PREUZIMA OBAMIN TWITTER NALOG

Trump preuzima Obamin Twitter nalog!

Mada se prva Obamina kampanja dosta oslanjala na društvene mreže zarad mobilizacije glasača, Obama je svoj predsednički nalog kreirao 2015. godine, kada je napisao svoju prvu zvaničnu poruku i dobio username @POTUS. Od tada, predsednik Sjedinjenih Američkih Država…

google analitika ruski spam

Spamovanje Google Analitike ili Kako je ruski spamer izrazio ljubav prema Trampu?

Jedan fantazmagorični ruski spamer doveo je spamovanje na jedan potpuno novi nivo – iskoristio je Gugl analitiku (Google analytics), čitav set alatki koji sajtovi koriste da bi pratili posete, da raširi sopstvenu poruku. Ne, nije u pitanju neki čudotvorni lek ili erotski sadržaj, već – promovisanje njegove ljubavi prema novoizabranom američkom predsedniku, Donaldu Trampu.

blog-Tehnologije kojih više nema

Tehnologije kojih više nema: RIP Vine, Galaxy Note 7 i headphone jack (ulaz za slušalice)

Ova godina nam je donela neke od omiljenih tehnologija do sada, ali nije bila tako uspešna za sve. Kao što obično biva svake godine, kompanije su se gasile, aplikacije ukidale, uređaji nestajali sa polica jednom za svagda. Od video rekordera, preko Galaxy Note 7, Vine i Nexus, 2016. nam je donela dosta tehnoloških krahova.

Blog instagram analitika

Instagram analitika – Alatke i Saveti

Hteli mi to da priznamo ili ne, Instagram je veoma važan deo života miliona ljudi širom sveta. Neki ga vide kao potrebu, neki kao zabavu, a neki kao posao. Ukoliko Instagram koristite u poslovne svrhe, važno je da povremeno bacite pogled na analitiku i vidite šta se to vašoj publici dopada manje, a šta više i da li i kojom brzinom rastete i ko vam je konkurencija.

Kraj ljubavi između kanadskog premijera i interneta?

Kada je prošlog oktobra dospeo na premijersku poziciju Kanade, Džastin Trudo je postao prava internet senzacija: rodno izbalansirani kabinet, koji je pritom uzeo u obzir i predstavnike brojnih manjina koji žive u Kanadi, posvećenost borbi za LGBT prava, prava životinja, ali i privlačan izgled i markantan osmeh – samo su neki od faktora koji su Trudoa učinili Diznijevim princem društvenih mreža. Neki bi se našalili i rekli – učinio je Kanadu ponovo velikom.